Close
Expeditor*
Email*
Cod antispam*
(Tastati codul de mai jos)

Clinicile si Laboratoarele Sf. Maria - Bucuresti Clinicile si Laboratoarele Sf. Maria - Bucuresti
021 302 9434
Program call center8-20 Luni - Vineri
VeridiaOnline

Înscriere newsletter

Nume:

Prenume:

E-mail:

Sunt de acord să primesc informaţii de la Veridia.

Centrul Medical Matei Basarab SRL, în calitate de operatori de date cu caracter personal, asigură și respectă prevederile Regulamentului (UE) 679/2016 referitoare la protecţia persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulaţie a acestor date. Au fost dispuse masurile tehnice și organizatorice adecvate pentru asigurarea securității și confidențialității datelor cu caracter personal ale persoanelor vizate. Conform Regulamentului (UE) 679/2016, pacientul beneficiază de dreptul de acces, rectificare, portabilitate sau ştergere a datelor, restricţionare a prelucrării, dreptul de a se opune prelucrării, dreptul de a retrage consimţământul în orice moment, fără a afecta legalitatea prelucrării efectuate pe baza consimţământului înainte de retragerea acestuia, dreptul de a depune plângere în faţa unei autorităţi de supraveghere. Pentru exercitarea acestor drepturi, pacientul se poate adresa Responsabilului cu protecția datelor cu caracter personal, la următoarea adresă de email: office@veridiamed.ro.

Contul meu Pacienţi Rezultate Analize Parteneri
  1. Ecografie generală

Ecografie generalăEcografia (ultrasonografia) este o metoda imagistica care foloseste undele sonore cu frecventa mai inalta decat limita superioara perceputa de auzul uman, in vederea producerii de imagini ale organelor interne. Ultrasunetul nu poate fi auzit de catre om.
Examinarea ultrasonografica este o metoda imagistica fara efecte adverse asupra organelor si tesuturilor examinate, putand fi utilizata in diagnosticul multor afectiuni la femeile insarcinate si copii. Nu foloseste radiatii, nu este invaziva.
Ecografia este utilizata in obstetrica-ginecologie, afectiuni abdomino-pelvine, patologia mamara, patologia tiroidiana, patologia pediatrica, ortopedie, urologie etc fiind o investigatie nedureroasa si neinvaziva.
In functie de sonda utilizata, imaginile ecografice pot fi unidimensionale, bidimensionale sau tridimensionale.

In ce consta ecografia?
Investigatia se realizeaza cu ajutorul unei sonde care se trece deasupra portiunii investigate. Sonda transmite ultrasunetele pe care le reflecta diferitele tesuturi catre un calculator. Inainte de inceperea procedurii, medicul aplica un gel pe portiunea care urmeaza sa fie investigata. Gelul faciliteaza contactul sondei cu pielea sau mucoasele. In cele mai multe cazuri, pentru efectuarea investigatiei pacientul trebuie sa stea pe o suprafata plana (un pat).
Pentru a putea examina structuri anatomice diferite se folosesc diferite tipuri de sonde (pentru structuri situate superficial sau profund, pentru cavitati precum vagin, rect, esofag).
Pe masura ca tehnologia a evoluat au aparut tipuri speciale de sonde si software, realizand astfel imagini tridimensionale - ecografia 3D si 4D, folosite in special in sarcina pentru detectia malformatiilor si reconstructia faciala a fatului.

Dacă doriți o filtrare a datelor, tastați numele medicului sau denumirea serviciului în căsuța de mai jos:

Înapoi

Calculator specialitati

Total: 0lei
Bifați serviciile dorite din lista alaturata.
021 302 9434
Strada Matei Basarab 45, Bucharest 30671, Romania
Termeni si condițiiConfidențialitateCopyright © 2018 Veridia. Toate drepturile rezervate.
SEO monitor