Close
Expeditor*
Email*
Cod antispam*
(Tastati codul de mai jos)

Clinicile si Laboratoarele Sf. Maria - Bucuresti Clinicile si Laboratoarele Sf. Maria - Bucuresti
021 302 9434
Program call center8-20 Luni - Vineri
VeridiaOnline

Înscriere newsletter

Nume:

Prenume:

E-mail:

Sunt de acord să primesc informaţii de la Veridia.

Centrul Medical Matei Basarab SRL, în calitate de operatori de date cu caracter personal, asigură și respectă prevederile Regulamentului (UE) 679/2016 referitoare la protecţia persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulaţie a acestor date. Au fost dispuse masurile tehnice și organizatorice adecvate pentru asigurarea securității și confidențialității datelor cu caracter personal ale persoanelor vizate. Conform Regulamentului (UE) 679/2016, pacientul beneficiază de dreptul de acces, rectificare, portabilitate sau ştergere a datelor, restricţionare a prelucrării, dreptul de a se opune prelucrării, dreptul de a retrage consimţământul în orice moment, fără a afecta legalitatea prelucrării efectuate pe baza consimţământului înainte de retragerea acestuia, dreptul de a depune plângere în faţa unei autorităţi de supraveghere. Pentru exercitarea acestor drepturi, pacientul se poate adresa Responsabilului cu protecția datelor cu caracter personal, la următoarea adresă de email: office@veridiamed.ro.

Contul meu Pacienţi Rezultate Analize Parteneri
  1. Ecografie-morfologie fetală

Ecografie-morfologie fetalăCe este ecografia?

Ecografia este o investigatie nedureroasa, neinvaziva, ce foloseste ultrasunetele pentru a crea imagini ale organelor si structurilor din interiorul corpului uman in vederea dignosticarii unor afectiuni. Este foarte des folosita, iar datorita faptului ca ultrasunetele nu emit radiatii, este considerata sigura din aces punct de vedere. Ecografia Doppler vizualizeaza fluxul (curgerea) sangelui sau a altor fluide prin organismul uman.

Ce sunt ultrasunetele?

Ultrasunetele sunt unde acustice cu frecventa mai mare de 20000Hz, ce nu pot fi auzite de om, insa destul de multe animale le pot auzi (de ex. cainii, pisicile, liliecii etc).
In medicina, ultrasunetele au variate aplicatii, printre care monitorizarea status-ului fatului, intrauterin, in sarcina(cresterea si dezvoltarea fatului, vizualizarea si monitorizarea eventualelor anomalii) , investigarea functiilor ficatului (hepatice), a functiilor inimii (cardiace), masurarea vitezei fluxului sangelui in corp, etc.

Ecografia la femeia gravida este considerata o investigatie de rutina. Conform recomandarilor internationale, ecografiile in sarcina se efectueaza respectand urmatorul calendar:
- in trimestrul I de sarcina (saptamanile 11-13) - in cadrul screening-ului prenatal de prim trimestru;
- in trimestrul al II-lea de sarcina (saptamanile 18-22) - ecografie-morfologie fetala;
- in trimestrul al III-lea de sarcina (saptamanile 32-34).

Ce este ecografia-morfologie fetala, cand se recomanda efectuarea ei si care sunt beneficiile?

Ecografia morfologie fetala se efectueaza  la femeia gravida in cel de-al doilea trimestru de sarcina si are ca obiectiv principal evaluarea din punct de vedere anatomic si structural a cresterii si dezvoltarii fatului, in saptamanile 18-22 .

 

Este nevoie de o pregatire speciala a gravidei pentru ecografia-morfologie fetala?Cum se efectueaza ?

In general, medicul care efectueaza aceasta investigatie va recomanda sa beti 500 ml apa inainte, pentru a avea vezica urinara plina , ceea ce va ajuta la vizualizarea in cursul examinarii. Intodeauna intrebati medicul daca este nevoie de o pregatire speciala inainte de morfologia fetala.

Se efectueaza transabdominal, folosindu-se o cantitate mica de gel pentru a favoriza contactul intre sonda ecografului si tegumentul abdomenului. Ecografia-morfologie fetala este o investigatie sigura, atat pentru fat cat si pentru mama.

 

Centrul Medical Veridia ofera servicii de obstetrica - ginecologie inclusiv medicina materno - fetala prin intermediul echipei sale de medici obstetricieni-ginecologi. Aceste servicii includ ecografii de morfologie fetala, ecografii ginecologice, consultatii de obstetrica-ginecologie, alte investigatii (de ex. colposcopie, citologie cervico-vaginala Babes Papanicolaou), precum si analize de laborator pe care le gasiti aici  

Informatii despre medicii acreditati Fetal Medicine Foundation pentru a face ecografii morfologie fetala in Centrul Medical Veridia gasiti aici 

Serviciile medicale de ecografie morfologie fetala sunt oferite atat in sistem gratuit, decontate de Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti ( pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie aflat in contract cu Casa de Asigurari, in limita plafonului acordat de Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti) cat si in sistem cu plata.
Recomandam sa programati din timp ecografiile morfologie fetala, telefonic in call center la * 2662 (vezi program pe site www.cmmb.ro) sau direct pe site, accesand https:/www.cmmb.ro/programari/.

Cu ajutorul calculatorului de tarife, vă oferim posibilitatea de a afla prețul total al consultațiilor pe care dumneavoastră trebuie sa le efectuați. Selectați consultația și medicul dorit din listă pentru a afla costul total.

Dacă doriți o filtrare a datelor, tastați numele medicului sau denumirea serviciului în căsuța de mai jos:

Înapoi
Ecografie-Morfologie fetală
Calcul risc aneuploidii (FMF/Nicolaides)
Crăciun Suzana Minodora
130 lei
Ecografie screening malformativ trim I (s10 - s13 + 6 zile)
Diaconescu Denise
500 lei
Crăciun Suzana Minodora
500 lei
Sosievici Iulia
340 lei
Tigoianu Laura
290 lei
Ecografie screening malformativ trim II (s20 - s23 + 6 zile)
Crăciun Suzana Minodora
650 lei
Sosievici Iulia
470 lei
Sarcină gemelară trim I - Ecografie screening malformativ (s10 - s13 + 6 zile)
Diaconescu Denise
450 lei
Crăciun Suzana Minodora
450 lei
Sarcină gemelară trim II - Ecografie screening malformativ (s20 - s23 + 6 zile)
Crăciun Suzana Minodora
630 lei
Sosievici Iulia
680 lei
Ecografie sarcina trim III (s30-s34) cu screening malformativ
Tigoianu Laura
420 lei
Ecografie sarcina gemelara trim III (s30-s34) cu screening malformativ
Ecografie screening malformativ trim I (s10 - s13 + 6 zile) - include calculul de risc
Ecografie sarcină (s10 - s14) pentru test combinat
Ecografie sarcină trim I (< s10)
Ecografie sarcină trim II (s14 - s19 + 6 zile)
Explorare fetală doppler
Ecografie reevaluare punctuală sarcină
Ecografie screening malformativ trim III
Consultație control Obstetrică-Ginecologie
Consultatie initiala Obstetrica -Ginecologie

Calculator specialitati

Total: 0lei
Bifați serviciile dorite din lista alaturata.
021 302 9434
Strada Matei Basarab 45, Bucharest 30671, Romania
Termeni si condițiiConfidențialitateCopyright © 2018 Veridia. Toate drepturile rezervate.
SEO monitor