Close
Expeditor*
Email*
Cod antispam*
(Tastati codul de mai jos)

Clinicile si Laboratoarele Sf. Maria - Bucuresti Clinicile si Laboratoarele Sf. Maria - Bucuresti
021 302 9434
Program call center8-20 Luni - Vineri
VeridiaOnline

Înscriere newsletter

Nume:

Prenume:

E-mail:

Sunt de acord să primesc informaţii de la Veridia.

Centrul Medical Matei Basarab SRL, în calitate de operatori de date cu caracter personal, asigură și respectă prevederile Regulamentului (UE) 679/2016 referitoare la protecţia persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulaţie a acestor date. Au fost dispuse masurile tehnice și organizatorice adecvate pentru asigurarea securității și confidențialității datelor cu caracter personal ale persoanelor vizate. Conform Regulamentului (UE) 679/2016, pacientul beneficiază de dreptul de acces, rectificare, portabilitate sau ştergere a datelor, restricţionare a prelucrării, dreptul de a se opune prelucrării, dreptul de a retrage consimţământul în orice moment, fără a afecta legalitatea prelucrării efectuate pe baza consimţământului înainte de retragerea acestuia, dreptul de a depune plângere în faţa unei autorităţi de supraveghere. Pentru exercitarea acestor drepturi, pacientul se poate adresa Responsabilului cu protecția datelor cu caracter personal, la următoarea adresă de email: office@veridiamed.ro.

Contul meu Pacienţi Rezultate Analize Parteneri
  1. Hematologie clinică

Hematologie clinicăIn mod normal, 7-8% din greutatea corpului uman este sange. Acest fluid esential indeplineste functii critice precum transportul oxigenului si al nutrientilor catre celulele corpului uman, simultan asigurand transportul in afara celulelor a dioxidului de carbon, amoniacului si a altor produsi.In plus, sangele joaca un rol vital in sistemul nostru imunitar si in mentinerea unei temperaturi relativ constante a corpului.

Ce este Hematologia clinica?

Hematologia clinica este ramura medicinei ce se ocupa de studiul cauzelor, diagnosticul, tratamentul si preventia bolilor sangelui si ale organelor hematopoetice. Include afectarea celulelor rosii din sange (hematii), celulelor albe din sange (leucocite ), trombocitelor, ale vaselor de sange, maduvei osoase, nodulilor limfatici, splinei precum si a proteinelor implicate in sangerare dar si in coagulare (hemostaza si coagularea).


Coagularea este un proces important care previne sangerarea excesiva consecutiva lezarii unui vas de sange. Hematiile impreuna cu proteine plasmatice actioneaza impreuna pentru a opri sangerarea prin formarea unui cheag in dreptul vasului lezat.

 

Daca esti insarcinata sau ai nascut recent, exista un mare risc de a dezvolta un cheag de sange.

Cheagurile de sange la femeia gravida se dezvolta in special la nivelul venelor profunde la picior sau in regiunea pelvina. Afectiunea se numeste Tromboza Venoasa Profunda (TVP) si poate duce, in lipsa tratamentului, la Embolism Pulmonar (EP) - acesta fiind un pericol pentru viata.
Cheagurile de sange la femeia gravida sunt potential periculoase si pentru fat, atunci cand se formeaza in placenta.
Riscul dezvoltarii unui cheag de sange  este crescut in urmatoarele situatii:

  • • cheaguri formate in antecedente;
  • • predispozitie la formare de cheaguri (Trombofilie);
  • • obezitate;
  • • imobilizarea prelungita la pat (ex. post interventii chirurgicale, in timpul calatoriilor lungi etc);
  • • nasteri multiple;
  • • varsta inaintata a mamei;
  • • alte boli (ex. cancer, infectii).


Ce este Trombofilia?

Trombofilia este afectiunea caracterizata prin starea de hipercoagulabilitate a sangelui, consecinta fiind predispozitia la formarea de cheaguri (Tromboza Venoasa Profunda TVP).

Trombofilia poate fi ereditara sau dobandita.

Trombofilia ereditara reprezinta o cauza majora de avort spontan la femeia gravida.
Daca sunteti gravida si va preocupa riscul de trombofilie , primul pas ce trebuie facut este sa va programati o consultatie cu medicul specialist hematolog. In Centrul Medical Veridia va oferim consultatii asigurate de dr. Mihaela Lebedenco, medic specialist hematologie clinica.

Pentru a pune un diagnostic corect, medicul specialist hematolog va poate recomanda anumite analize de laborator, despre care gasiti detalii aici , in sistem cu plata.

 

Centrul Medical Veridia ofera pachete de analize  utile in vederea diagnosticarii Trombofiliei, gasiti detalii aici

Programarile pot fi facute usor, telefonic in call center apeland *2662 si online, pe site aici

 

Cu ajutorul calculatorului de tarife de mai jos puteti afla cat va costa ceea ce va intereseaza.

Selectati consultatia si medicul dorit, precum si analiza de laborator, din lista, pentru a afla.

 

 

 

Dacă doriți o filtrare a datelor, tastați numele medicului sau denumirea serviciului în căsuța de mai jos:

Înapoi

Calculator specialitati

Total: 0lei
Bifați serviciile dorite din lista alaturata.
021 302 9434
Strada Matei Basarab 45, Bucharest 30671, Romania
Termeni si condițiiConfidențialitateCopyright © 2018 Veridia. Toate drepturile rezervate.
SEO monitor