TE INGRIJOREAZA RISCUL DE TROMBOFILIE?

Sunt din ce in ce mai frecvente cazurile in care femeile tinere, ca urmare a unor avorturi spontane sau sarcini oprite in evolutie, depisteaza prezenta unei afectiuni specifice coagularii sangelui - trombofilia. Sau cazurile unor femei tinere care, in urma nasterii naturale, se confrunta cu tromboflebita postpartum. De asemenea, adulti tineri, femei si barbati deopotriva care se confrunta la varste foarte tinere cu accidente vasculare, cu diverse localizari.
De multe ori, in asemenea situatii cauza o reprezinta afectiunea numita trombofilie, caracterizata prin tendinta crescuta la coagulare a sangelui, avand ca rezultat formarea de cheaguri care blocheaza circulatia normal a sangelui in vase. Pericolul, in consecinta, fiind reprezentat de restrictii de crestere, avortul spontan, chiar uneori moartea fatului in utero.
Sunt descrise mai multe tipuri de trombofilie, unele tipuri fiind mostenite (transmise genetic), in timp ce altele apar mai tarziu, pe parcursul vietii (dobandite).
Pentru a putea pune diagnosticul de trombofilie medicii recomanda obligatoriu analize speciale de laborator (in completarea celor simple precum hemoleucograma, coagulograma etc)
Veridia este recunoscut pentru laboratorul si echipa de medici, biochimisti si biologi care asigura eliberarea de rezultate corecte, folosind metode de lucru si sisteme performante. Detalii aici.
La gravide analizele de trombofilie sunt recomandate in special in trimestrul intai de sarcina. Nu orice rezultat pozitiv al unor mutatii genetice in sarcina este ingrijorator, insa este recomandat ca interpretarea rezultatelor acestor analize speciale sa fie facuta de catre medicul specialist hematolog, care este in masura sa recomande tratamentul potrivit, individualizat.
Va puteti programa consultatia la dr. Mihaela Lebedenco aici, alegand in formularul de programari specialittea hematologie clinica.