Close
Expeditor*
Email*
Cod antispam*
(Tastati codul de mai jos)

Clinicile si Laboratoarele Sf. Maria - Bucuresti Clinicile si Laboratoarele Sf. Maria - Bucuresti
021 302 9434
Program call center8-20 Luni - Vineri
VeridiaOnline

Înscriere newsletter

Nume:

Prenume:

E-mail:

Sunt de acord să primesc informaţii de la Veridia.

Centrul Medical Matei Basarab SRL, în calitate de operatori de date cu caracter personal, asigură și respectă prevederile Regulamentului (UE) 679/2016 referitoare la protecţia persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulaţie a acestor date. Au fost dispuse masurile tehnice și organizatorice adecvate pentru asigurarea securității și confidențialității datelor cu caracter personal ale persoanelor vizate. Conform Regulamentului (UE) 679/2016, pacientul beneficiază de dreptul de acces, rectificare, portabilitate sau ştergere a datelor, restricţionare a prelucrării, dreptul de a se opune prelucrării, dreptul de a retrage consimţământul în orice moment, fără a afecta legalitatea prelucrării efectuate pe baza consimţământului înainte de retragerea acestuia, dreptul de a depune plângere în faţa unei autorităţi de supraveghere. Pentru exercitarea acestor drepturi, pacientul se poate adresa Responsabilului cu protecția datelor cu caracter personal, la următoarea adresă de email: office@veridiamed.ro.

Contul meu Pacienţi Rezultate Analize Parteneri
  1. Hormonul antiMulleri...

Hormonul antiMullerian - AMH

2 Decembrie 2019

Deoarece fertilitatea scazuta apare in mare masura  ca urmare a  cresterii varstei la care femeile se hotarasc sa devina mame, masurarea rezervei ovariene prezinta un interes major. Pentru acest obiectiv masurarea AMH (hormonul AntiMullerian) se foloseste tot mai mult. Determinarea rezervei ovariene poate furniza informatii despre numarul de ani fertili pe care o femeie il mai are sau poate prezice rezerva ovariana inainte de tratamentul necesar fertilizarii in vitro.


  AMH este un marker hormonal pentru prezicerea cantitativa a rezervei, imbatranirii si disfunctiei ovariene. Nivelul de anti-mullerian scade la femei inainte de menopauza deoarece calitatea si numarul foliculilor ovarienei scad odata cu varsta. AMH nu poate masura numarul de ovocite dar se coreleaza foarte bine cu marimea rezervei de foliculi ovarieni. Prin hormonul antimullerian clinicianul are la dispozitie un marker seric al raspunsului ovarian care poate fi determinat indiferent de ziua ciclului menstrual si  care este independent de stilul de viata (fumat, consum de alcool, greutate) sau de antecendele personale legate de reproducere.

  O insuficienta ovariana prematura poate fi diagnosticata prin nivele serice neasteptat de scazute ale AMH iar sindromul de ovar polichistic, o binecunoscuta dereglare hormonala la femeile de varsta reproducerii, se reflecta prin cresterea de doua sau de trei ori a nivelului seric de hormon anti mullerian AMH.
021 302 9434
Strada Matei Basarab 45, Bucharest 30671, Romania
Termeni si condițiiConfidențialitateCopyright © 2018 Veridia. Toate drepturile rezervate.
SEO monitor