Close
Expeditor*
Email*
Cod antispam*
(Tastati codul de mai jos)

Clinicile si Laboratoarele Sf. Maria - Bucuresti Clinicile si Laboratoarele Sf. Maria - Bucuresti
021 302 9434
Program call center8-20 Luni - Vineri
VeridiaOnline

Înscriere newsletter

Nume:

Prenume:

E-mail:

Sunt de acord să primesc informaţii de la Veridia.

Centrul Medical Matei Basarab SRL, în calitate de operatori de date cu caracter personal, asigură și respectă prevederile Regulamentului (UE) 679/2016 referitoare la protecţia persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulaţie a acestor date. Au fost dispuse masurile tehnice și organizatorice adecvate pentru asigurarea securității și confidențialității datelor cu caracter personal ale persoanelor vizate. Conform Regulamentului (UE) 679/2016, pacientul beneficiază de dreptul de acces, rectificare, portabilitate sau ştergere a datelor, restricţionare a prelucrării, dreptul de a se opune prelucrării, dreptul de a retrage consimţământul în orice moment, fără a afecta legalitatea prelucrării efectuate pe baza consimţământului înainte de retragerea acestuia, dreptul de a depune plângere în faţa unei autorităţi de supraveghere. Pentru exercitarea acestor drepturi, pacientul se poate adresa Responsabilului cu protecția datelor cu caracter personal, la următoarea adresă de email: office@veridiamed.ro.

Contul meu Pacienţi Rezultate Analize Parteneri
  1. Citomegalovirus (CMV...

Citomegalovirus (CMV) Ac IgG Avidity

31 Ianuarie 2019

Citomegalovirusul (CMV) este un virus comun, infectia putand fi intalnita la aproape oricine iar apoi, odata infectia produsa, virusul ramane in organismul uman pentru toata viata. Cei mai multi dintre noi nu stim ca purtam virusul in organism, deoarece acesta produce rareori probleme oamenilor sanatosi.


Dar, daca infectia se produce la o femeie gravida sau la o persoana cu sistemul imun slabit, atunci devine o problema, deoarece virusul poate trece in sangele copilului determinand probleme ale auzului si vederii precum si intarzierea dezvoltarii.


Incidenta infectiei CMV intrauterine este de aprox 1 la 100 nasteri viabile.
Este foarte importanta diagnosticarea tipului de infectie CMV la mama, pentru a aprecia consecintele/pericolul asupra fatului.


Daca infectia mamei este primara (nou dobandita) in timpul sarcinii atunci sunt sanse foarte mari ca virusul sa fie transmis fatului.


Daca mama a venit din nou in contact cu virusul CMV (deci o reinfectie a mamei - infectie secundara)in timpul sarcinii, , transmiterea virusului la fat este intalnita in procent mult mai redus.


Diagnosticul infectiei cu CMV se pune de obicei prin detectia anticorpilor anti CMV (IgM si IgG) in cadrul grupului de analize denumit TORCH.


Insa, deoarece specificitatea anticorpilor IgM este redusa iar depistarea unui nivel inalt de IgG nu este caracteristic neaparat unei infectii primare cu CMV, se foloseste analiza numita Aviditate (Citomegalovirus Ac IgG Avidity).


Un nivel scazut al aviditatii este asociat cu /indica o infectie primara recenta, deci semnaleaza un pericol pentru fat. Pe de alta parte, un nivel crescut al aviditatii arata, practic, ca infectia primara este anterioara starii de graviditate si deci pericolul afectarii fatului este redus.


Determinarea aviditatii IgG este deci extrem de importanta in contextul unui rezultat pozitiv al IgM CMV la femeia gravida.


Toate aceste analize se lucreaza in laboratorul Veridia, prin metode performante. Gasiti detalii aici.

021 302 9434
Strada Matei Basarab 45, Bucharest 30671, Romania
Termeni si condițiiConfidențialitateCopyright © 2018 Veridia. Toate drepturile rezervate.
SEO monitor